ÇANAKKALE / ÇAN - Özer Ortaokulu

SOLUCAN ÇİFTİLİĞİ KURDUK

2023-2024 Eğitim-öğretim yılında çalışmalarına başladığımız Eko-Okullar Programı Eylem Planı çerçevesinde bir Solucan Çiftliği oluşturduk. Kendisi küçük ama faydaları büyük misafirlerimiz, Kırmızı Kaliforniya Solucanları ile işbirliği yaparak solucan gübresi üretiyoruz.

Eko-Okullar Programı Koordinatör Öğretmenimiz Didem EFE tarafından oluşturulan alanda, öğrencilerimiz evlerinin mutfaklarında oluşan sebze ve meyve kabuğu, yumurta kabuğu, çay posası, kahve telvesi gibi organik atıkları biriktiriyor. Belirli oranlarda karıştırılan bu atıklar fermante edilerek solucan mamasına dönüşüyor. Bu mamayı tüketen solucanlarımız, katı ve sıvı formlarda solucan gübresi üretiyor. Bu sayede hem organik atıkların geri dönüşümü sağlanmış, hem de kimyasal gübreye alternatif, çevre dostu, sağlıklı ve kaliteli organik gübrenin kolay ve keyifli üretim süreci öğrenciler tarafından benimsenmiş oluyor. Elde edilen gübre ile, okulumuzun bahçesinde oluşturacağımız organik tarım alanında, ata tohumu çoğaltma çalışmalarıyla, çevre sevgimizi bi22-01-202422-01-202422-01-2024r üst aşamaya taşıyacağız.

Yayın: 22.01.2024 - Güncelleme: 22.01.2024 12:16 - Görüntülenme: 33